США відправили Росії обладнання для тестів і апарати ШВЛ

США відправили Росії обладнання для тестів і апарати ШВЛ

Держсекретар США Майк Помпео оцінив відносини з Росією і її боротьбу з COVID-19 в період коронавірусної пандемії.


Під час інтерв’ю виданню Washington Examiner Помпео поставили запитання: «Як ви оцінюєте відносини США з Росією та дії Москви під час вірусної пандемії?».

«Ну, вони на ділі боролися. Москва, зокрема, продовжує боротьбу з вірусом. Коли президент Трамп говорив з президентом Путіним, він вирішив надати росіянам значну допомогу. Деяке обладнання для тестів, а також апарати ШВЛ. Це обладнання вже в дорозі. Ми раді, що можемо спробувати допомогти їм розібратися з цим вірусом», – сказав Помпео.

Він зазначив, що «працював з росіянами з того часу, коли був директором ЦРУ» і визнав, що дві країни можуть знаходити точки взаємодії і діяти спільно.

«Я тісно працював з ними щодо запобігання планів терористів. Вони допомогли нам, врятували американські життя, надавши нам інформацію. Ми допомогли їм запобігти великий теракт, який повинен був відбутися в Санкт-Петербурзі», – заявив Помпео.

Після цього Помпео перейшов до критики Росії, дорікнув її у відсутності демократії, а також звинувативши в сирійському конфлікті і збройному протистоянні ДНР і ЛНР з Києвом.

«Коли ми взаємодіємо з росіянами з цих питань, ми ясно говоримо їм про наші очікування», – заявив держсекретар.

Поділитись