США відмовилися виключити версію про витік COVID-19 з лабораторії в Ухані

США відмовилися виключити версію про витік COVID-19 з лабораторії в Ухані

Влада США продовжують розглядати версію про появу коронавірусної інфекції через помилки вчених в лабораторії китайського міста Ухань, незважаючи на висновки міжнародної місії Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка відвідала дослідний центр в Китаї.

Експерти ВООЗ, які продовжують з’ясовувати обставини виникнення захворювання і вивчають об’єкти в Ухані, в тому числі вищевказаний дослідний центр, прийшли до висновку, що найбільш ймовірна причина появи COVID-19 – це зараження людини від диких тварин через якесь проміжне ланка, пишуть ЗМІ.

При цьому в апараті директора Національної розвідки США повідомили, що Вашингтон поки не має наміру виключати версію про походження коронавірусу через витік з лабораторії в Ухані. В якості ключового аргументу США використовують аргумент про те, що влада КНР довгий час не надавали міжнародному співтовариству дані про виникнення COVID-19, що може свідчити про приховування якоїсь важливої ​​інформації про походження захворювання.

Американська розвідка вказує, що продовжить аналізувати дані про можливі причини появи вірусу і буде і далі перевіряти теорію про витік в зв’язку з нещасним випадком в лабораторії.

Поділитись