США виділять гроші для просування американської культури в Росії

США виділять гроші для просування американської культури в Росії

Держдепартамент США планує виділити близько 350 тисяч доларів на просування американської культури в Росії.

Відомство має намір підтримати проекти, покликані роз’яснити росіянам особливості американської історії, культури і політики.

Зокрема, хочуть залучити школярів до вивчення історії відносин між країнами. Крім того, учні, розділившись на групи, будуть створювати освітні проекти, включаючи сайти, додатки, AR- або VR-платформи. Згодом їх можна буде використовувати для залучення широкої аудиторії до вивчення спільної історії двох країн. Бюджет на реалізацію проекту – 50 тисяч доларів.

Другий проект передбачає технічну та логістичну підтримку програми Subject Matter Experts Program ( «Програма профільних експертів»), яка полягає в роз’ясненні особливостей американської культури і зовнішньої політики. Бюджет на неї становить 300 тисяч доларів.

«Одержувач гранту буде відповідальним за логістичну підтримку посольства, таку як візова підтримка американських фахівців, переговори про виплати, організація внутрішньодержавних і міжнародних перевезень, просування заходи, забезпечення освітніми та друкованими матеріалами, матеріалами для ЗМІ та соцмереж», – йдеться в документі.

Відповідати за реалізацію проектів буде американське посольство в Росії.

Поділитись