США відхрестилися від обговорення неофіційної угоди по «Північному потоку – 2»

США відхрестилися від обговорення неофіційної угоди по «Північному потоку – 2»

Держдеп не веде з Берліном переговорів про додаткове неофіційному угоді, яке дозволило б добудувати газопровід «Північний потік – 2», заявила заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Моллі Монтгомері.

Axios з посиланням на джерела повідомляє, що про це Монтгомері заявила на брифінгу для членів Конгресу США. Коментуючи слова Берліна про «обмін думками», в Держдепі сказали, що не слід розуміти це як ведення переговорів. Американська сторона висловлювала Берліну своє занепокоєння у зв’язку проектом».

Відзначається, що дискусія з питання про «Північний потік – 2» була напруженою, сторони періодично сперечалися. Так, сенатори запитали представників американської адміністрації, чому ще не введені санкції проти Nord Stream 2 AG, «компанії, яка володіє «Північним потоком – 2». У Держдепі пояснили, що для введення санкцій потрібно багато часу.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли про таємні переговори між ФРН і США по «Північному потоку – 2». Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас заявив, що Німеччина зайнята створенням умов для завершення будівництва газопроводу.

Поділитись