США створили умови для нової “великої вісімки” з Росією

США створили умови для нової “великої вісімки” з Росією

Спікер Держдуми В’ячеслав Володін заявив, що США самі вибудували умови, за яких Росія та інші країни, які створюють рівноправний діалог та взаємовигідні відносини, увійшли до “нової великої вісімки”.


“США своїми руками створили умови, щоб країни, які бажають вибудовувати рівноправний діалог та взаємовигідні відносини, фактично утворили разом із Росією “нову велику вісімку””, – повідомив у своєму Telegram-каналі Володін.

Політик вважає, що економіка США, Японії, Німеччини, Британії, Франції, Італії, Канади продовжує “тріщати під навантаженням запроваджених проти Росії санкцій”: за перший квартал цього року у США зафіксовано падіння ВВП на 1,5%, а інфляція вийшла на найвищий. рівень із грудня 1981 року, що досяг 8,6%.

Формування нових точок зростання у світі, як пише Володін, відбулося через розрив існуючих економічних відносин Вашингтоном та його союзниками.

“Група восьми країн, що не бере участі в санкційних війнах, – Китай, Індія, Росія, Індонезія, Бразилія, Мексика, Іран, Туреччина – за показником ВВП за ППС випереджає на 24,4% стару групу”, – пише він.

Поділитись