США скорочують свою присутність на навчаннях Defender 2020

США скорочують свою присутність на навчаннях Defender 2020

США значно скорочують свою присутність на навчаннях Defender 2020 року, які повинні були стати одними з наймасштабніших на європейському континенті за останні 25 років.

Вашингтон збирався відпрацювати перекидання своїх військ чисельністю до дивізії з морських портів на полігони Європи цієї весни. Коронавірус, однак, вніс свої корективи в плани військового керівництва США.

У навчаннях Defender 2020 року, запланованих на весну 2020 року, повинні були взяти участь 20 тис. бійців і командирів, а самі маневри планувалися на території 10 європейських країн.

Однак на цьому тижні вже оголосили, що кілька наступних і пов’язаних між собою навчань – Dynamic Front ( «Динамічний фронт»), Joint Warfighting Assessment ( «Спільна оцінка бойових дій»), Saber Strike ( «Шабельний удар») і Swift Response ( «швидке реагування») – не проводитимуться.

З січня поточного року зі Сполучених Штатів до Європи було вже перекинуто близько 6 тис. військовослужбовців Сухопутних військ США, включаючи штаб дивізії і бойову групу бронетанкової бригади.

«Ми очікуємо, що бойова група бронетанкової бригади, вже розгорнута в Європі, все-таки проведе бойову стрільбу. Крім цього, вона візьме участь в інших спільних навчальних заходах з союзниками в рамках вчення Allied Spirit ( «Союзний дух»).

Однак війська, вже розгорнуті в Європі для інших заходів оперативної і бойової підготовки в рамках навчань Defender 2020 року, будуть повернуті в Сполучені Штати», – йдеться в заяві представників Сухопутних військ США.

Заходи бойової та оперативної підготовки в Європі згорнуті через спалах нової форми коронавірусу, також відомого як COVID-19, який проник в Європу. Всі переміщення особового складу, озброєння, військової і спеціальної техніки зі США в Європу були припинені.

Поділитись