США розкрили економічну «угоду століття»

США розкрили економічну «угоду століття»

Адміністрація президента США опублікувала економічну частину анонсованої раніше “угоди століття” – плану по врегулюванню палестино-ізраїльського конфлікту.

Концепція передбачає залучення Сполученими штатами Америки понад 50 мільярдів доларів для інвестування в економіки Палестини, Йорданії, Єгипту та Лівану, повідомляє «Коммерсант».

За даними видання, офіційна назва плану врегулювання – «Мир заради процвітання». У презентації, розміщеній Білим домом, підкреслюється, що план може відкрити нову главу в історії Палестини. До презентації додаються два документа: розповідь про цілі і бізнес-план, де детально розписуються витрати на майже 200 економічних проектів. Згідно з планом врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту, який розробляється вже більше двох років під керівництвом зятя президента США і його радника Джареда Кушнера, а також спецпредставника по міжнародним переговорам Джейсона Грінблатт, протягом десяти років США мають намір залучити в економіку Палестини понад 27,5 мільярда доларів , а в Єгипет, Йорданію і Ліван – 9,1, 7,4 і 6,3 мільярда відповідно.

Також передбачається, що в Палестині проекти торкнуться практично усіх сфер життя: економіку, медицину, освіту, реформи в державному секторі, спорт і культуру. А в Йорданії, Єгипті та Лівані більшу частину фінансування передбачається витратити на транспортну і дорожню інфраструктуру.

Фото gettyimages

Поділитись