США проведуть найбільшу за 25 років військову ротацію

США проведуть найбільшу за 25 років військову ротацію

Сполучені Штати планують провести в наступному році найбільшу за останні 25 років перекидання військ до Європи – в Прибалтику та Польщу – в рамках масштабних навчань Defender 2020.

Про це йдеться в опублікованому в понеділок повідомленні розташованого в Вісбадені штабу армії США в Європі. Всього в навчаннях буде задіяно близько 37 тисяч військових з 19 країн, причому в Європу буде перекинуто близько 20 тисяч американських солдатів.

Заявленою метою маневрів є підвищення боєздатності НАТО і залякування потенційного противника. Німеччина стане логістичним центром під час навчань, які пройдуть в період з квітня по травень 2020 року. Вони покликані перевірити швидкість перекидання військ НАТО і рівень їх взаємодії.

“Ці здібності важливі, щоб за короткий проміжок часу показати міць. Наша боєздатність заспокоює союзників і відлякує можливого противника”, – заявив командувач армією США в Європі Крістофер Каволі.

Німецька сторона вважає важливим в ході навчань перевірити можливості  інфраструктури – мостів і шляхів сполучення – для перекидання великих сил, відзначає агентство DPA.

Фото: Reuters

Поділитись