США проти зміни формату міжнародних переговорів щодо ситуації в Україні

США проти зміни формату міжнародних переговорів щодо ситуації в Україні

США не підтримують ідеї, що передбачають зміну форматів міжнародних переговорів по ситуації на Україні.

Про це повідомила представник Держдепартаменту США. Вона коментувала висловлювання президента України Володимира Зеленського, який пропонував розширити склад учасників переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі за рахунок підключення до них представників США.

“Ми в повній мірі підтримуємо зусилля президента Зеленського націлені на те, щоб оживити імплементацію Мінських угод”, – запевнила представник зовнішньополітичного відомства США. На її думку, Україна виконує свої зобов’язання в рамках угод максимально можливим чином. “Росії необхідно робити те ж саме. Однак, зміна переговорних форматів не усуне справжню перешкоду прогресу в імплементації Мінських домовленостей. Цією перешкодою є відсутність у Росії політичної волі”, – вважає американський дипломат.

Нагадаємо, президент України Зеленський на сторінці у Facebook звернувся до президента Росії Путіна з пропозицією зустрітися в Мінську за посередництва США, Великобританії, ФРН і Франції – президента США Дональда Трампа, прем’єр-міністра Великобританії Терези Мей, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.

Поділитись