США профінансують програму розвитку регіональних ЗМІ в Україні

США профінансують програму розвитку регіональних ЗМІ в Україні

Держдеп США планує виділити грант в розмірі до $ 350 тис. На підтримку незалежних медіаорганізацій, які могли б посприяти розвитку малих і регіональних засобів масової інформації в Україні.

Відзначається, що прийнятим в програму Держдепу «незалежним українським медіаорганізаціям» повинні будуть відібрати малі і регіональні ЗМІ і працювати з ними в формі майстер-класів та тренінгів.

В описі гранту уточнюється, що в рамках таких освітніх заходів підрядники будуть займатися розвитком «високоякісної і такою, що заслуговує довіри журналістики», а також сприянням створенню «інноваційного контенту» місцевими ЗМІ, підвищенням рівня медіаграмотності українських журналістів.

Для цього, як випливає з документа, кожен з потенційних учасників ініціативи може отримати від $ 40 тис. до $ 70 тис.

У червні стало відомо, що Держдепартамент США планує організувати показ кінофільмів на Україні, щоб продемонструвати цінності «американського суспільства», а також привернути увагу українців до соціальних проблем в країні. З цією метою американське посольство в Києві оголосило конкурс програм серед некомерційних організацій України. Бюджет складе $ 100 тис.

Поділитись