США придумали аферу проти мусульман, – Кадиров

США придумали аферу проти мусульман, – Кадиров

Рух “Талібан” після штурму Кабула фактично захопив владу в Афганістані.

Глава держави втік з країни, а уряд склав свої повноваження перед збройними повстанцями.

Державний переворот став можливий після виведення з ісламської республіки американських військ, які протягом багатьох років контролювали ситуацію в країні. Коментуючи ці події, чеченський лідер Рамзан Кадиров звинуватив США в афері проти мусульман.

Як повідомляє ЗМІ, глава Чеченської Республіки записав звернення через інстаграм-акаунт свого сина Адама. Кадиров обіцяв зупинити всіх, “хто загрожує його державі, суверенітету, народу”, якщо буде відданий відповідний наказ.

Політик закликав союзників Росії зміцнювати державні кордони і бути готовими до худшого. Він підкреслив, що “узбеки, киргизи, таджики і туркмени повинні бути напоготові”. На думку Кадирова, дії американців в Афганістані – це афера проти мусульман.

Лідер Чечні зазначив, що в ісламській республіці вже загинуло понад два мільйони мирних жителів. За його словами, звичайні громадяни там страждають вже десятки років. Кадиров заявив, що таліби є американським проектом. Він обурився тим, що США обіцяли не залишати регіон, але в підсумку “кинули всіх і втекли” з Афганістану.

Поділитись