США придбали у Росії доставлене в Нью-Йорк медичне обладнання

США придбали у Росії доставлене в Нью-Йорк медичне обладнання

Медичне обладнання, доставлене напередодні в аеропорт Нью-Йорка з Росії, було придбано Сполученими Штатами і передано Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій, повідомила офіційний представник держдепартаменту США Морган Ортегус.

“В продовження телефонної розмови президента Трампа і президента Путіна 30 березня США погодилися придбати у Росії необхідне медичне обладнання, включаючи дихальні апарати та засоби індивідуального захисту, які були передані 1 квітня в Нью-Йорку Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій”, – йдеться в повідомленні держдепартаменту США з посиланням на Ортегус.

“Обидві країни надавали один одному гуманітарну допомогу під час криз в минулому і без сумніву продовжать це робити в майбутньому. Час працювати спільно, щоб перемогти спільного ворога, який загрожує життю всіх нас”, – підкреслила представник держдепартаменту.

Літак ВКС РФ Ан-124 прибув в нью-йоркський аеропорт 1 квітня. Зустрічав літак перший заступник постпреда РФ при ООН Дмитро Полянський, Він не виключив, що Росія може при необхідності направити в США нові партії медичної допомоги.

Поділитись