США пред’явили Китаю нові звинувачення

США пред’явили Китаю нові звинувачення

Розвідка США вважає, що влада Китаю приховувала небезпеку поширення коронавірусу, щоб встигнути запастися медикаментами і медичною технікою для боротьби з інфекцією, повідомляє видання The Associated press з посиланням на документи американських спецслужб.


У доповіді розвідки повідомляється, що з початку спалаху інфекції, Китай суттєво збільшив імпорт медичних товарів, скоротивши до мінімуму його експорт за кордон. Керівництво країни намагалося приховати даний факт і “заперечувало наявність обмежень на експорт”, випливає з даних спецслужб.

За інформацією розвідки, КНР проводив подібні маніпуляції весь січень. Фахівці вважають, що з імовірністю в 95% зміни в імпорті та експорті Китаю були за межами норми.

Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що американська сторона розглядає версії, згідно з якими коронавірус виник в лабораторії в китайському місті Ухань. Американський президент пригрозив Китаю наслідками, якщо з’ясується, що Пекін свідомо допустив спалах COVID-19.

Він також заявив, що Вашингтон припиняє фінансування ВООЗ, яка, за його словами, не надала інформацію про коронавіруси своєчасно, а також не довела правду до світової громадськості.

Поділитись