США повністю виведуть війська з Іраку

США повністю виведуть війська з Іраку

Ірак і Сполучені Штати в червні нинішнього року обговорять конкретний графік повного виведення американських військ з іракської території.

Про це, як передав іракський новинний портал Bagdad Al Yaum, повідомив офіційний представник головнокомандувача армії Іраку генерал Абдель Карим Халаф.

“Багдад і Вашингтон на переговорах в червні розглянуть графік повного виходу сил США з Іраку”, – вказав іракський генерал. За його словами, рішення про проведення американо-іракських зустрічей з даного приводу прийнято “виходячи з постанови парламенту країни про необхідність повної евакуації іноземних військ з Іраку”.

Халаф уточнив, що навіть після виведення американських військ “співпраця між Іраком і США в галузі забезпечення безпеки продовжиться”.

“Американські фахівці і після виведення свого контингенту з іракської території будуть задіяні в підготовці іракських військових кадрів”, – пояснив офіційний представник головкому ВС Іраку.

У ніч на 3 січня США завдали ракетного удару в районі багдадського аеропорту, в результаті якого загинув командувач силами спеціального призначення “Аль-Кудс” Корпусу вартових ісламської революції (КВІР, елітні частини ЗС Ірану) генерал Касем Сулеймані. У відповідь Тегеран в ніч на 8 січня завдав ракетного удару по об’єктах в Іраку, які використовували американські військові: базі Айн-ель-Асад і аеропорту міста Ербілі.

Дії американців, що завдають з 29 грудня удари по шиїтським угрупованням в Іраку, викликали критику іракської влади. 5 січня парламент Іраку прийняв резолюцію з вимогою повного виведення всіх іноземних військ.

Поділитись