США поки не готові ділитися вакциною від COVID-19

США поки не готові ділитися вакциною від COVID-19

Влада Сполучених Штатів поки не готова надавати партії вакцини для третіх країн – до тих пір, поки не буде щеплена більша половина населення США.

Про це повідомляють західні ЗМІ з посиланням на джерела.

Хоча в даний час ми не в змозі поділитися дозами вакцини, так як ми сконцентровані на вакцинації американців, ми наполегливо працюємо над сприянням COVAX в стимулювання глобальної вакцинації в світі і з’ясовуємо терміни, коли ми будемо мати у своєму розпорядженні достатні запаси в Сполучених Штатах і зможемо виступити в якості донора вакцини, – наводять ЗМІ слова американського чиновника, який побажав зберегти анонімність.

При цьому Вашингтон в січні заявив про участь країни в міжнародному механізмі COVAX, покликаному розподіляти надані розвиненими країнами препарати для вакцинації від коронавірусної інфекції в держави, які не можуть собі дозволити закупівлю або розробку вакцин. Попередня адміністрація США відмовлялася брати участь у цьому проекті.

Відзначається, що заява представника американської адміністрації було зроблено за добу до переговорів лідерів G7, в ході якої, як очікується, буде підніматися питання про розподіл вакцин від коронавірусу по країнам світу.

Поділитись