США подвоїли нагороду за затримання ватажка ІГІЛ

США подвоїли нагороду за затримання ватажка ІГІЛ

США подвоїли нагороду за упіймання ватажка терористичної організації «Ісламська держава» . Про це йдеться в заяві на сайті Держдепу.

Тепер за інформацію про місцезнаходження Аміра Мухаммада Саїда Абдель Рахмана аль-Мауле, також відомого як Абу Ібрагім аль-Хашимі аль-Кураши, заплатять 10 мільйонів доларів.

За інформацією Держдепу, новий ватажок стояв за викраденням, вбивствами і торгівлею езидів (народ, що проживає на північному заході Іраку, релігійна та етнічна меншість в регіоні). Крім цього, аль-Мауль контролює «глобальні операції», які проводить угруповання.

Відзначається, що він став на чолі ІГІЛ в жовтні 2019 го, після загибелі попереднього лідера Абу Бакра аль-Багдаді. До цього аль-Мауль був членом терористичної організації «Аль-Каїда».

27 жовтня 2019 року президент США Дональд Трамп повідомив про ліквідацію лідера ІГІЛ. За його словами, в результаті спецоперації були також знищені його підручні і значне число бойовиків. У той же день Держдепартамент США оголосив за голову ватажка нагороду в розмірі п’яти мільйонів доларів.

Поділитись