США підкоригують програму допомоги Антимонопольному комітету України

США підкоригують програму допомоги Антимонопольному комітету України

Управління з міжнародних справ Федеральної торгової комісії США вирішило найняти підрядника, який буде надавати допомогу місії на Україні і оцінить ефективність американської допомоги Антимонопольному комітету країни.

Як повідомляє 14 листопада RT з посиланням на відповідний документ, підрядник буде збирати, аналізувати і передавати дані оцінки ефективності наданої Україні допомоги.

Зокрема, йому належить оцінити ефективність українського Антимонопольного комітету України до, під час і після запуску американської програми допомоги, а потім скласти рекомендації.

В даний час американське Управління з міжнародних справ проводить програму «Змагальні ринки». Її мета – розширення можливості Антимонопольного комітету в питанні застосування законодавства і здійснення політики України в області конкуренції «відповідно до розумними економічними принципами».

Також співробітник повинен буде координувати роботу американського відомства з іншими проектами США і України.

10 листопада екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін оцінив перспективи співпраці своєї країни з Вашингтоном у разі перемоги на президентських виборах демократа Джо Байдена. На його думку, Україна могла б зміцнити своє геополітичне значення.

Поділитись