США перестали приховувати свої плани щодо України

США перестали приховувати свої плани щодо України

Поки Зеленський сидить на телефоні, в очікуванні дзвінка з овального кабінету – підбадьорити його поспішив новий заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент.

У Держдепі вважають Україну «опорою східнослов’янського світу». Але подзвонить Байден тільки тоді, коли в США побачать, що Україна йде по шляху реформ.

В Україні «містер Кент» людина не нова. Працював в американському посольстві в Києві з 2004 по 2007 рік. Відразу після Майдану створював антикорупційні органи на Україні. Носить краватку в кольорах українського прапора, а дружина дипломата любить вбиратися в вишиванку і пече торти у вигляді Київського собору. Свою нелюбов до Росії містер Кент ніколи не приховував, як і його вчитель – Збігнєв Бжезинський. Відомий русофоб навіть після закінчення Холодної війни і розпаду СРСР виходив з того, що Росію треба знищити як самостійне державне утворення.

Поки Київ клянеться у вірності Вашингтону і слухає чергові солодкі обіцянки, секретар українського Радбезу фактично викинув зі складу України назву цілого регіону – Донбасу. А винна в цьому, як завжди, Росія.

«Слова “Донбас” немає ні в одному нормативно-правовому документі нашої держави. Це дефініція, яка нам нав’язується Російською Федерацією – ніякого Донбасу не існує», – написав у Facebook секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов.

Поділитись