США перекинули військову техніку в Сирію через дії Росії

США перекинули військову техніку в Сирію через дії Росії

Міноборони США направило на північний схід Сирії бойові машини піхоти (БМП) M2A2 Bradley через те, що російські військовослужбовці проводили патрулювання не в призначеній для цього зоні, заявив глава Центрального командування ВС США генерал Кеннет Маккензі.


Генерал стверджує, що російські військові проводили патрулювання в не узгоджених з ВС США районах, хоча їм «не дали дозволу» на це.

Російські проводили патрулювання фактично поза своєї зони, в які не були погоджені з нами районі. Ми їм не давали на це дозволу, – сказав Маккензі. У зв’язку з цим, підкреслив генерал, Пентагон визнав за доцільне відправити в зазначений регіон БМП.

У вересні 2020 року американська війська на північному сході Сирії отримали партію бойових машин піхоти M2A2 Bradley. Їх доставили з Кувейту військово-транспортними літаками С-17 ВПС США. Перекидання БМП здійснена на тлі інциденту, який стався в кінці серпня між військовослужбовцями РФ і США в цьому регіоні. У Центральному командуванні підкреслили, що БМП дозволять зберегти свободу пересування сил коаліції, щоб забезпечити повний розгром ІГІЛ.

Поділитись