США оголосили про початок алгоритмічної війни в світі

США оголосили про початок алгоритмічної війни в світі

У світі почалася епоха алгоритмічної війни, оголосив в публікації Popular Mechanics помічник по закупкам міністра Військово-повітряних сил (ВПС) США Вілл Ропер.

«І як би страшно це не звучало, це відбувається на набагато більшому полі битви, зброєю на якому виступають комерційні технології і стартапи», – заявив фахівець.

Помічник по закупкам нагадав, що в даний час ВПС США в якості другого пілота на ряді своїх літаків, зокрема, на одному з повітряних розвідників U-2, використовують систему штучного інтелекту, спочатку розроблену для гри в шахи.

«У Гейміфікації війни для комп’ютерних програм немає нічого нового», – запевняє Ропер, помічаючи, що реалізація розвідувальних операцій U-2 практично нічим не відрізняється від умов, які закладаються в алгоритми комп’ютерної гри.

На його думку, «історія може легко закінчитися прямо тут: алгоритмічна війна як нове поле битви, а ШІ – нова зброя». Згідно Ропера, до перспективних технологій майбутнього також варто віднести, зокрема, космонавтику, квантові машини і синтетичну біологію.

«Перемога в ринковій гонці для всіх видів технологій, включаючи комерційні, стає імперативом національної безпеки», – зазначає помічник міністра.

Раніше в січні Ропер заявив, що розробка винищувача шостого покоління, що ведеться в рамках проекту Next Generation Air Dominance (NGAD) в інтересах ВПС США, використовує інженерію в стилі «Формули-1».

У тому ж місяці помічник по закупкам повідомив, що ВПС США «повинні бути готові до встановлення панування в повітрі в перший день війни», в іншому випадку «у інших служб не буде часу приєднатися [до конфлікту]».

Поділитись