США не впустять в країну іноземців, щеплених російськими вакцинами

США не впустять в країну іноземців, щеплених російськими вакцинами

Білий дім офіційно підтвердив, що з 8 листопада 2021 року відкриє свої кордони для повністю вакцинованих іноземців.

Після півтора року практично повністю закриті кордони США почнуть приймати туристів з-за кордону.

Головною вимогою до тих, хто приїжджає з туристичними цілями, стала їх повна вакцинація, причому щепитися необхідно, як мінімум, за 2 тижні до початку запланованої поїздки.

Росіянам та громадянам інших держав, щепленим «Супутником V» та іншими вакцинами авторства російських учених, так само як і всім нещепленим, в’їзд у Новий світ поки що закритий. У Вашингтоні обіцяють, що кордони для них відчинять, як тільки ці вакцини будуть визнані Всесвітньою організацією охорони здоров’я або американським Агентством контролю за лікарськими препаратами.

Для всіх категорій громадян, що в’їжджають до США, включаючи власників американських паспортів і видів на проживання, в силі залишиться і необхідність пред’являти результат негативного ПЛР-тесту. Вакционовані пасажири повинні робити це максимум за 72 години до вильоту, невакциновані – за добу.

Сертифікати про вакцинацію не вимагатимуть від дітей віком до 18 років. Але тим із них, кому два і більше років, зобов’язують складати ПЛР-тест.

Крім дітей винятки зроблено для жителів країн, де доступ до вакцин від COVID-19 з тих чи інших причин обмежений, а також для наступних у США з гуманітарними цілями.

До опівночі 8 листопада росіяни, які мають чинну американську візу, ще можуть прилетіти до США без щеплення від COVID-19, пред’явивши лише негативний результат ПЛР-тесту. Це стосуватиметься і тих, чий літак приземлиться в США після опівночі вказаної дати, але вилетить до Америки 7 листопада.

Поділитись