США намагалися зірвати військово-морські навчання за участю Росії

США намагалися зірвати військово-морські навчання за участю Росії

США і їх союзники намагалися зірвати військово-морські навчання Ірану, Росії і Китаю в північній частині Індійського океану, заявив командувач ВМС армії Ірану Хосейн Ханзаде.

Ханзаде заявив, що “під час спільних військово-морських навчань Ірану, Росії і Китаю американці і їх союзники провели екстрене засідання, метою якого було зірвати процес спільних морських маневрів з нашими двома союзниками”, передає агентство Tasnim. Однак, за його словами, за рахунок «відволікаючих дій» ці плани вдалося зупинити.

Нагадаємо, спільні маневри військово-морських сил Ірану, Росії і Китаю під назвою «Пояс морської безпеки» відбулися 27-30 грудня у північній частині Індійського океану і затоці Омана.

Навчання проходили на тлі прагнення США створити коаліцію із забезпечення безпеки вод поруч з Іраном і низки інцидентів, що сталися в регіоні Перської затоки – Ормузської протоки.

Офіційний представник американського оборонного відомства Шон Робертсон заявляв, що Сполучені Штати будуть спостерігати за спільними військово-морськими навчаннями Росії, Китаю та Ірану в затоці Омана.

Поділитись