США можуть запропонувати альтернативу Всесвітній організації охорони здоров’я

США можуть запропонувати альтернативу Всесвітній організації охорони здоров’я

Сполучені Штати можуть запропонувати альтернативу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), оскільки остання нібито не впоралася з поширенням коронавірусної інфекції в світі.


Як повідомляє телеканал Fox Business, про це заявив держсекретар США Майк Помпео. Відповідаючи на питання про плани американської адміністрації створити нову організацію з функціями ВООЗ, Помпео підкреслив, що Білий дім оцінює ситуацію і вирішує, «які подальші дії є найкращими». Крім того, він заявив про неприпустимість ситуації, при якій в ВООЗ надходили б сотні мільйонів американських доларів, якщо вона не буде виконувати свої завдання.

Нагадаємо, 14 квітня Дональд Трамп заявив, що Вашингтон припиняє фінансувати ВООЗ через те, що організація допустила помилки і приховувала дані про поширення COVID-19. Напередодні держсекретар США Майк Помпео оголосив про бажання Білого дому знайти винних в пандемії і залучити їх до відповідальності.

До речі, раніше Дональд Трамп заявив про те, що у нього є інформація, яка дозволяє говорити, що джерелом коронавірусу стала лабораторія в китайському місті Ухань. Він підтвердив, що має в своєму розпорядженні вагомі підстави, щоб робити такі заяви, при цьому відмовився розкрити подробиці, пославшись на таємність.

Поділитись