США можуть скасувати виведення військ з Афганістану та Іраку

США можуть скасувати виведення військ з Афганістану та Іраку

Нова влада Сполучених Штатів можуть переглянути рішення екс-президента країни Дональда Трампа про виведення частини американських військ з Афганістану та Іраку, повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела в Пентагоні.

За їхніми даними, адміністрація нового президента США Джо Байдена збирається оцінити необхідність скорочення чисельності американських військ на Близькому Сході. Зокрема, новий міністр оборони країни Ллойд Остін має намір переглянути рішення Трампа про часткове виведення військ. Проте рішення про перегляд поки не прийнято.

Передбачається, що адміністрації Байдена потрібен час, щоб оцінити стратегічне положення США на Близькому Сході. Також газета наводить слова глави прес-служби Пентагону Джона Кірбі, який заявив, що рішення про перегляд чисельності американського військового контингенту в Афганістані і Іраку буде прийматися після консультацій з владою цих країн.

15 січня міністерство оборони США заявило про скорочення чисельності американських військ в Афганістані і Іраку до 2,5 тисячі чоловік у кожній з країн. Відповідний наказ був відданий діяли тоді президентом країни Дональдом Трампом відповідно до плану по перегрупування збройних сил.

Поділитись