США мають намір допомогти українським режисерам в боротьбі з «впливом» Росії

США мають намір допомогти українським режисерам в боротьбі з «впливом» Росії

Посольство США в Києві оголосило програму грантів для навчання українських режисерів документального кіно, продюсерів і сценаристів, а також журналістів, педагогів і політиків, які спеціалізуються на кіно.

В рамках програми професійного обміну від чотирьох до шести представників України повинні будуть приїхати в Сполучені Штати на два тижні. «Протягом останніх п’яти років кінематографісти-документалісти в Україні зосередилися на найбільш актуальних проблемах країни, і цілеспрямована поїздка з обміну ще більше підтримала б їх професійний розвиток і потенційний суспільний вплив», – йдеться в тексті гранту.

Автори документа переконані, що фільми здатні охоплювати широку аудиторію і «проливати світло» на ключові соціальні проблеми.

Саме тому програма спрямована на те, щоб допомогти «сильної України успішно протистояти агресії і впливу з боку Росії». Крім того, вона повинна сприяти інтеграції України в європейські структури і посилення боротьби з корупцією.

«Україна прихильна спільних цінностей і довгострокових реформ, орієнтованим на Захід, і здійснює інтеграцію в європейські структури», – йдеться в документі.

Фото pixabay.

Поділитись