Срібло сильно подорожчало вперше з 1979 року

Срібло сильно подорожчало вперше з 1979 року

Срібло в минулому місяці і на початку серпня серйозно додало в ціні. Таке стрімке і швидке зростання в останній раз фіксували 41 рік тому.

Історичний рекорд дорогоцінний метал встановив 4 серпня. Срібло сильно подорожчало вперше з 1979 року

У цей день жовтневий ф’ючерс на нього досяг двох тисяч доларів, написав Sputnik. Інші ЗМІ додали, що унція 4 серпня коштувала 26 доларів. На наступний день ціна продовжила зростати. З початку року цінник срібла виріс на 46%. Deutsche Bank відзначив, що такий підйом в ціні за короткий період в останній раз фіксували в грудні 1979 року.

У той же час золото з початку 2020 року подорожчало на 32%. Аналітики Deutsche Bank додали, що за темпами зростання срібла можна порівняти з цінними паперами декількох компаній в різних галузях економіки.

Sputnik пов’язав інтерес до металів з побоюваннями, що стимулювання економіки США Федеральним резервом може привести до збільшення інфляції. Тому інвестори розцінюють подібні активи в якості страховки від розвитку небажаного сценарію.

Також інтерес до срібла зріс і через використання його у виробництві сонячних батарей і електроніки. Крім того, епідемія коронавируса збільшила попит на срібло. Адже воно потрібно в якості каталізатора окису етилену для виробництва захисних масок і рукавичок.

Поділитись