Справу розслідування аварії МН17 передали в суд Гааги

Справу розслідування аварії МН17 передали в суд Гааги

Частина обвинувального висновку у справі про катастрофу малайзійського авіалайнера рейсу МН17 передана до окружного суду Гааги.

Про це розповіла представник суду Іоланда Вайннобель, повідомляє Regnum. Нідерланди розглянуть справу в рамках національного законодавства, оскільки більшість пасажирів рейсу були громадянами цієї країни. Вести засідання буде колегія з п’яти суддів. Процес розпочнеться 9 березня 2020 року.

Нагадаємо, міжнародні слідчі звинуватили Росію і ополченців Донбасу у катастрофі пасажирського літака. “Заяви, озвучені Спільної слідчою групою про причетність російських військовослужбовців до катастрофи малазійського Boeing МН17, не можуть викликати нічого, крім жалю. В черговий раз на адресу російської сторони висуваються абсолютно голослівні звинувачення, спрямовані на дискредитацію РФ в очах міжнародної громадськості”, – говорилося в заяві МЗС Росії.

До групи увійшли представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України. Влітку вони назвали імена трьох росіян і одного українця, підозрюваних в причетності до краху Boeing на Україні в липні 2014 року і видали міжнародні ордери на їхній арешт.

Спостерігачі від Росії зможуть брати участь в засіданні по краху малазійського Boeing MH-17, яке пройде 9 березня 2020 року в Гаазі.

Boeing 777 рейсу MH17 летів з Амстердама в столицю Малайзії Куала-Лумпур і був збитий в небі над Донбасом в липні 2014 року. Загинули 298 осіб. Міжнародна слідча група заявила, що лайнер збили ракетою з установки «Бук», що належалf російським військовим.

Поділитись