Справа про катастрофу Ан-26: обрано запобіжний захід командувачу ВПС України

Справа про катастрофу Ан-26: обрано запобіжний захід командувачу ВПС України

Печерський районний суд Києва відпустив під особисте зобов’язання командувача Військово-повітряних сил України Сергія Дроздова, якого підозрюють у недбалості у справі про катастрофу військового літака АН-26 під Чугуєвом в Харківській області.

За даними слідства, Сергій Дроздов в 2018 році затвердив тимчасовий курс для льотчиків, де вказувалася можливість курсантам п’ятого курсу в двох вправах виконувати польоти конвеєром на літаках Ан-26. При цьому рішення не було погоджено з заводом-виробником, як того вимагає процедура.

Таким чином, вважає сторона обвинувачення, Дроздов створив помилкове уявлення у військовослужбовців про легальне і безпечне використання польотів конвеєром у курсантів.

«Крім того, командувачем Повітряних сил 1 березня 2019 року затверджено триступенева концепція системи льотної підготовки курсантів льотного факультету, а також в лютому 2020 прийнято рішення керівництва ХНУПС, яким передбачено здійснення спільної підготовки курсантів-льотчиків і курсантів-штурманів на літаку Ан-26 за рахунок палива, яке виділялося на підготовку курсантів-льотчиків», – заявив в залі суду прокурор Антон Зеленський.

Такі дії Дроздова привели до того, що на борту літака перебувало велике число курсантів.

Однак суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про цілодобове домашній арешт і обрав інший запобіжний захід.

Нагадаємо, раніше у справі про падіння Ан-26 суд відправив під арешт без права внесення застави командира військової частини А-4104 В’ячеслава Глазунова, а також керівника польотів цієї частини Олександра Жука.

Поділитись