Справа MH17: пілот перевзувався за секунду до катастрофи

Справа MH17: пілот перевзувався за секунду до катастрофи

Пілот авіалайнера Boeing, збитого в небі над Донбасом у 2014 році, за кілька секунд до катастрофи міняв домашні тапці на черевики, заявив незалежний технічний експерт Юрій Антипов.

До такого висновку фахівець прийшов, проаналізувавши фотографію, на якій зображено тіло загиблого льотчика. На опублікованому знімку, за словами експерта, видно, що одна нога пілота взута в черевик, а друга – в тапочок. Антипов підкреслив, що льотчики перед багатогодинними перельотами нерідко перевзуватися в зручний домашній взуття. При цьому пілот рейсу МН17 почав взуватися прямо в повітрі, оскільки на борту сталася нештатна ситуація, вважає аналітик.

«(Він) передає керування літаком першому офіцеру і, відсунувши крісло, перевзувався, щоб вийти до екіпажу в нормальному (не домашньому) вигляді. Не встиг перевзутися …», – каже Антипов.

Експерт підкреслив, що вибух стався зліва знизу від пілота. В результаті хвилею з кріплень зірвало льотне крісло.

Boeing, що виконував рейс «Амстердам – ​​Куала-Лумпур» був збитий в небі над Донбасом в 2014 році.

В результаті загинули 298 осіб. В даний час в Гаазькому суді обвинуваченими у справі про катастрофу проходять росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов, а також українець Леонід Харченко. За версією слідства, для удару по Boeing був використаний зенітно-ракетний комплекс «Бук», що стояв на озброєнні в 53-й зенітно-ракетній бригаді ВС РФ з Курська.

Поділитись