Співробітники офісу президента Литви пішли на ізоляцію після візиту Макрона

Співробітники офісу президента Литви пішли на ізоляцію після візиту Макрона

П’ять співробітників адміністрації президента Литви відправлені на самоізоляцію після виявлення COVID-19 у двох членів делегації, що побувала в Вільнюсі з французьким лідером Еммануелем Макроном.

Про це повідомляється на сайті литовського лідера. Відзначається, що французькі чиновники, побувавши в Литві в кінці вересня, здали позитивні тести на коронавірус раніше в суботу.

«Відповідно до рекомендацій Національного центру громадського здоров’я осіб, у яких був небезпечний контакт з цими членами французької делегації, попросили піти на самоізоляцію, їм буде зроблений тест на коронавірус», – йдеться в заяві.

При цьому президент Литви Гітанас Науседа і його дружина Діана Науседене поки не будуть ізолюватися, однак теж пройдуть тестування на COVID-19 в якості профілактики.

Крім того, в офісі литовського лідера підкреслили, що 4 жовтня в президентському палаці буде проведена дезінфекція приміщень.

Макрон відвідував Литву з дводенним візитом 28-29 вересня. У перший день він зустрічався з литовським колегою Гітанасом Науседою, а в другій – провів переговори з екс-кандидатом на пост президента Білорусі Світланою Тіхановською.

Поділитись