Спікер палати представників США закликала парламент розширити санкції проти Росії

Спікер палати представників США закликала парламент розширити санкції проти Росії

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі знову закликала розширити санкції проти Росії, додавши, що вважає за необхідне ввести їх проти оборонного і розвідувального сектора країни в зв’язку зі скандалом про “змову Росії з талібами”.

“Я закликала до розширення санкцій проти Росії. В останньому законопроекті … у нас був міцний законопроект від обох партій, але Білий дім сказав нам прибрати санкції проти Росії, які стосувалися розвідувального та оборонного секторів – тих самих, які звинувачують у можливій загрозі нашим солдатам. ми повинні їх (санкції) відновити – що б не трапилося з цього питання, – потрібно відновити і зробити по ним відповідні дії”, – сказала Пелосі на прес-конференції.

Проти цих секторів вже діють різні санкції США за іншими звинуваченнями, такі як втручання у вибори в США. Газета New York Times з посиланням на анонімних представників американської розвідки опублікувала статтю, в якій стверджувалося, що військова розвідка РФ пропонувала винагороду пов’язаним з талібами бойовикам за напади на американських солдатів в Афганістані і що президента США Дональда Трампа поінформували про це.

Посольство РФ в США зажадало від влади країни адекватної реакції на загрози, які надходять на адресу дипломатів через новини про Росію і Афганістан. МЗС РФ назвав повідомлення ЗМІ фейком. Трамп назвав статтю “заказухою”. Білий дім, Пентагон і розвідка США заявили, що підтверджень повідомленнями на даний момент немає і що Трампа про них не інформували.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи публікацію New York Times про “змову” Росії з талібами, заявив, що ці твердження є брехнею. На питання журналістів про те, чи обговорював Трамп якимось чином цю тему з Володимиром Путіним протягом цього року, Пєсков відповів негативно.

Поділитись