SpaceX побила рекорд Atlantis і встановила новий

SpaceX побила рекорд Atlantis і встановила новий

Американська SpaceX в ході запуску південнокорейського військового супутника Army / Navy / Air Force Satellite Information System II (ANASIS-II) встановила новий рекорд, вперше зумівши зберегти відразу дві стулки головного обтічника ракети Falcon 9, повідомляє в Twitter глава компанії Ілон Маск.

Стулки були спіймані в Атлантичному океані мережами кораблів GO Ms. Tree і GO Ms. Chief приблизно в 773 кілометрах від місця старту. Крім цього, SpaceX вдалося зберегти першу сходинку за допомогою платформи Just Read The Instructions, розташованої в 628 кілометрах від місця пуску.

Також, згідно з порталу NASASpaceflight.com, в ході проведеного пуску ракета Falcon 9 на три доби побила рекорд шаттла Space Shuttle Atlantis по швидкості використання, зумівши полетіти в космос через 51 день після попереднього застосування (попередній раз перший ступінь літала в ході місії Crew Dragon з екіпажем до Міжнародної космічної станції).

Старт Falcon 9 з ANASIS-II відбувся 20 липня з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) о 17:30 за часом Східного узбережжя США.

Перший пуск Falcon 9 з людьми на Crew Dragon відбувся 30 травня о 19:22 за Гринвічем з 39-го стартового комплексу, розташованого на території Космічного центру імені Джона Фіцджеральда Кеннеді у Флориді. На борту космічного корабля знаходилися астронавти НАСА Роберт Бенкен і Дуглас Херлі, раніше літали на американських Space Shuttle і радянських (російських) «Союзах».

Повторне використання багаторазового головного обтічника дозволяє SpaceX на кожному пуску Falcon 9 економити до 6 мільйонів доларів.

Поділитись