Соратник Зеленського: Рада ускладнила переговорний процес по Донбасу

Соратник Зеленського: Рада ускладнила переговорний процес по Донбасу

У комітеті Верховної ради України з питань організації державної влади і місцевого самоврядування немає одностайності з питання внесення змін до постанови про призначення місцевих виборів.

Про це заявив 26 серпня в інтерв’ю «Радіо Свобода» заступник голови комітету, депутат від «Слуги народу» Олександр Качура.

Качура зазначив, що особисто він бачив необхідність змін ще до того, як почалися відповідні дискусії в контактній групі з врегулювання конфлікту.

«На мою думку, ми повинні провести вибори в Донецький та Луганський обласні ради на підконтрольній Києву території. По-друге, треба зробити більш «сухим» текст про призначення виборів … щоб не було до чого чіплятися», – заявив депутат.

Соратник Зеленського констатував, що прийнявши закон у нинішній редакції, по суті в Раді тільки ускладнили переговорний процес.

На переговорах контактної групи 19 серпня представники республік Донбасу заявили про необхідність перегляду Верховною Радою України постанови про місцеві вибори, оскільки документ в нинішній редакції не відповідає мінським угодами. У свою чергу, глава української делегації Леонід Кравчук звернувся з відповідним запитом про зміну закону в Раду.

Сьогодні, 26 серпня, питання має бути розглянуто в профільному комітеті парламенту. Передбачається, що в дискусії візьмуть участь Леонід Кравчук, представники офісу президента і керівництво українського парламенту.

Поділитись