Сьогодні зростають українські пенсії, всі подробиці

Сьогодні зростають українські пенсії, всі подробиці

Сьогодні уряд підвищує пенсії людям, які мали великий стаж, але при цьому невеликі зарплати протягом всього часу роботи.

Механізм підвищення пенсій торкнеться близько 2,5 млн. пенсіонерів. Формула, за якою розраховували соцвиплати пенсіонерам, включає не тільки розмір зарплати, яку отримував громадянин, але і середню зарплату. У новій формулі врахована складова – це стаж.

Громадянам, які пропрацювали довгий час, але при цьому мали низькі зарплати, підвищать пенсії. Це стосується жінок зі стажем більше 30 років і чоловіків зі стажем більше 35 років. Їх пенсії будуть не менше 2000 гривень. Це ті люди, які десятиліттями працювали за копійки.

Уряд також змінив механізм нарахування пенсій людям з великим трудовий стажем, але низькою зарплатою, у яких, відповідно, була маленька пенсія. Новий етап пенсійної реформи подбав про цю категорію українців.

Головне те, що поки що пенсійний вік підніматися не буде., і це був вже п’ятий етап перерахунку пенсій, далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.

Поділитись