Сміття з Евересту вирішили перетворити на витвори мистецтва

Сміття з Евересту вирішили перетворити на витвори мистецтва

У Непалі сміття, зібране на Евересті, перетворять в твори мистецтва і виставлять в галереї для акцентування уваги на проблемі забруднення найвищої гори планети Земля.

Експонатами виставки стануть пластикові упаковки, порвані намети і викинуті мотузки. Таким чином ініціатори проекту також сподіваються забезпечити додаткове джерело доходу для місцевих жителів, яких будуть навчати перетворенню твердих відходів. Художній центр, який займається цією діяльністю, розташовується на висоті 3780 метрів в Сьянгбоче, на головній стежці, що веде до базового табору Евересту.

При успішному залученні відвідувачів в Центрі розраховують впоратися з величезною кількістю сміття. Такий спосіб утилізації відходів замінить спалювання в відкритих ямах, що піде на користь місцевої екології. Про це пише «Reuters».

Раніше вчені з Китаю і Непалу зареєстрували зростання Евересту. Дослідники відзначили, що висота гори за рік збільшилася на 86 сантиметрів. При розрахунках фахівці врахували присутність сніжної шапки на вершині гори.

Поділитись