Смітники в українських парках мають стати «європейськими»

Смітники в українських парках мають стати «європейськими»

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оновлюють державні будівельні норми щодо благоустрою територій.

Ми вже писали, що у Мінрегіоні триває робота над внесенням змін до ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій», який встановлює норми щодо парків, садів, скверів – незалежно від їх форми власності.

Зокрема, пропонується переглянути норми щодо забезпеченості громадських місць належною кількістю сучасних урн та контейнерів для сміття.

“Питання збору сміття в містах сьогодні дуже актуальне, особливо у місцях масово скупчення людей: у парках, на площах, пляжах і так далі. Зараз ми суттєво переглядаємо норми ДБН щодо благоустрою, зокрема, щодо забезпеченості належною кількістю сучасних контейнерів та урн на вулицях. Які наші пропозиції? Щоб контейнери та урни були в достатній кількості. Аби люди не блукали вулицями у пошуках хоч якоїсь урни, яка виявиться переповнена, бо інших поблизу немає. Щоб контейнери не лякали своїм запахом і виглядом перехожих, а контейнерні майданчики передбачали можливість роздільного збору та сортування. І щоб вони виглядали гарно та сучасно, гармоніювали із загальним виглядом міст, ландшафтом парків та іншою місцевістю”, – написав заступник міністра Лев Парцхаладзе .

В міністерстві вважають, що «ходити далеко не треба» – достатньо вивчити досвід Європи і запровадити його у нас, пише budport.com.ua.

Поділитись