СБУ затримала банкіра Олександра Гриценко в рамках розслідування кримінальної справи

СБУ затримала банкіра Олександра Гриценко в рамках розслідування кримінальної справи

Служба безпеки України затримала главу Укрексімбанку Олександра Гриценко в рамках розслідування кримінальної справи.

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. “Затримання проходило виключно в рамках чинного законодавства. В даний час затриманий поміщений в ізолятор тимчасового утримання”, – написала Гітлянська в Facebook.

За її словами, Гриценко був затриманий співробітниками СБУ за дорученням Генпрокуратури в рамках кримінальної справи за ознаками вчинення злочинів, передбачених кримінальним кодексом України ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом). Розслідування справи веде Генеральна прокуратура України.

Гриценко був призначений на посаду голови правління Укрексімбанку наглядовою радою фінустанови 1 серпня 2014 року.

11 листопада Національне антикорупційне бюро затримало сім колишніх і діючих працівників Національного банку України (НБУ) і VAB Банку за підозрою в заволодінні 1,2 млрд гривень (приблизно $ 48 млн) стабілізаційного кредиту, наданого НБУ в 2014 році. Також затримані представники приватних компаній, пов’язаних з кінцевими бенефіціарами VAB Банку.

Фото ТАСС.

Поділитись