Словаччина подарувала для Донбасу три машини «швидкої допомоги»

Словаччина подарувала для Донбасу три машини «швидкої допомоги»

Посольство Словаччини в Україні передало для, так званої, «сірої зони» на Донбасі три машини швидкої допомоги. І вже незабаром вони відбудуть до Станиці Луганської.

Тобто, вже зовсім скоро ці машини рятуватимуть життя людей на лінії зіткнення бойових дій. Варто додати, що починаючи з 2014 року Словацька Республіка надає гуманітарну допомогу Україні та допамагає людям, які постраждали від збройного конфлікту. Загальна фінансова допомога за останні 5 років становила понад 10 млн. євро.

«Словаччина вирішила скористатися можливістю та передати нехай не нові, але добре укомплектовані машини «швидкої допомоги». Як тільки ці машини отримають свої номера, вони поїдуть до Станиці Луганської. Без підтримки МЗС України цю акцію неможливо було б довести до логічного завершення. До того ж словаки вважають за необхідне допомогти своїм сусідам», – повідомив посол Словаччини в Україні Марек Шафін.

«Це знак солідарності та надзвичайно важливий жест. Таке рішення було прийнято ще за попереднього уряду Словаччини, теперішній продовжив реалізацію цієї справи», – заявив Василь Боднар, заступник міністра МЗС України.

«Ці машини будуть передані «сірій зоні» Донбасу. Зокрема там, де люди не можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу та не вистачає машин «швидкої допомоги. Ми зверталися до посольства Словаччини за допомогою, і вони відгукнулися. Машини обладнані усім необхідним для надання необхідної медичної допомоги», – резюмував Ілля Богомолов, керівник Благодійного фонду «Міжнародна медична допомога».

Поділитись