Слова Путіна про небажання “годувати” Україну знайшли розуміння в Бундестазі

Слова Путіна про небажання “годувати” Україну знайшли розуміння в Бундестазі

Глава комітету Бундестагу з економіки та енергетики Клаус Ернст заявив, що йому зрозуміло небажання Росії субсидувати економіку України за рахунок транзиту газу.

Ніхто не зупиняє транзит газу, але позиція Росії, яка не бажає “годувати” Україну, тобто субсидувати в її економіку, за рахунок оплати транспортування блакитного палива через її територію, зрозуміла. Про це заявив німецький депутат Клаус Ернст. За його словами, Євросоюз повинен підтримувати Україну за допомогою прямих виплат, а не непрямих платежів за транзит газу.

Клаус Ернст, який в Бундестазі очолює комітет, який займається економічними та енергетичними питаннями, підкреслив, що газопровід, що проходить по території України, не перекривається. Він буде використовуватися в рамках договору, підписаного між “Газпромом” і “Нафтогазом”. За словами німецького парламентарія, за транзит газу стягуються певні мита, які в підсумку оплачуються з кишені звичайного споживача газу в Європі. Тому, вважає депутат, Євросоюз, якщо хоче допомогти Україні, то повинен робити це, перераховуючи прямі виплати.

Поділитись