Слідства у справі про вбивство Гонгадзе не припинятиметься

Слідства у справі про вбивство Гонгадзе не припинятиметься

Завершення розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе малоймовірно. Про це в інтерв’ю виданню “НВ” повідомив генпрокурор України Руслан Рябошапка.

“Я вважаю, що дуже складно буде тут досягти процесуального результату і вийти на замовників практично через 20 років після скоєння злочину, – сказав генпрокурор. – Злочин розслідується 20 років різними прокурорами, заступниками прокурорів, багато було втрачено, багато було зроблено так, щоб потім нічого не можна довести. Звичайно, ми будемо намагатися фіналізувати розслідування щодо замовників. Але, чесно кажучи, це буде неймовірно складно. Малоймовірно “. Проте, за словами Рябошапки, “розслідування справи про замовників триває”.

Український журналіст Георгій Гонгадзе був убитий восени 2000 року. Головним обвинуваченим у вбивстві вважається колишній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач. Він був затриманий 22 липня 2009 року. Тоді ж замовником вбивства був названий екс-глава МВС Юрій Кравченко, який був убитий в 2005 році в своєму будинку. 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного ув’язнення, проте Пукач не визнав своєї провини. У причетності до злочину також підозрювали екс-президента України Леоніда Кучму і народного депутата Володимира Литвина.

Поділитись