Слідчі знову повірять версію про вбивство Сергія Магнітського

Слідчі знову повірять версію про вбивство Сергія Магнітського

Слідчий комітет Росії призначив нову експертизу у справі аудитора Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер у московському СІЗО «Матроська Тиша» 11 років тому.

Про це в п’ятницю, 25 вересня, повідомляє ТАСС з посиланням на Миколу Горохова, адвоката матері загиблого. За його словами, слідчі перевіряють версію про вбивство Магнітського бойовим отруйною речовиною, проте з результатами експертизи ні юриста, ні мати загиблого аудитора знайомлять, хоча відповідні звернення були спрямовані до слідства.

Горохjв зазначив, що версія про отруєння вперше була озвучена Генпрокуратурою на прес-конференції в 2018 році.
За даними російської Генпрокуратури, Вільям Браудер, засновник фонду Hermitage Capital, організував злочинне співтовариство для ухилення від сплати податків, розкрадання російських бюджетних коштів, а також навмисного банкрутства. Фігурантом справи також був юрист фонду Сергій Магнітський, який, за версією слідства, допоміг придумати злочинну схему.

Магнітського заарештували в 2008 році, в 2009 році він помер у московському СІЗО «Матроська тиша».

Захист Магнітського заявив, що його смерть пов’язана з відмовою тюремників надати йому медичну допомогу, а в Генпрокуратурі заявили, що вважають досить імовірним той факт, що Магнітський був убитий за наказом Браудера.

«Магнітського і інших співучасників злочинів Браудера могли отруїти диверсійними хімічними речовинами з сполуками алюмінію», – відзначали у відомстві.

Поділитись