Система моніторингу контролюватиме роботу нового парламенту України

Система моніторингу контролюватиме роботу нового парламенту України

Система моніторингу “Великий брат” буде контролювати роботу депутатів Верховної ради України, обраного за підсумками дострокових виборів, що відбулися 21 липня.

Залучити штучний інтелект запропонував майбутній депутат від партії “Слуга народу” Давид Арахамія, який претендує на пост глави фракції. Як повідомив Арахамія в інтерв’ю виданню The Babel, тестувати нову систему будуть протягом наступних 4-6 місяців. Таким чином, до кінці цього року “Великий брат” вже повинен показати перші результати роботи.

Він пояснив, що моніторинг буде базуватися на відкритих даних з сайту Верховної ради з метою виявлення фактів лобізму і корупції.

Арахамія уточнив, що “Великий брат” – це система інформування. “Це буде загальнодоступна інформація, і її зможе аналізувати хто завгодно”, – сказав він.

При цьому, якщо інформація про корупцію і лобізмі когось із “Слуги народу” підтвердиться, в партії планують вести з такими депутатами “бесіди з виховання”. “Якщо є істотні докази – подавати скарги в правоохоронні органи. Будемо всіма законними методами намагатися цьому запобігати, інформувати громадськість, журналістів-розслідувачів”, – підкреслив Арахамія.

 Фото Pixabay.

Поділитись