Сирійці перекинули гаубиці «Мста-Б» до лінії фронту в Ідлібі

Сирійці перекинули гаубиці «Мста-Б» до лінії фронту в Ідлібі

У колонах сирійських військ, які прямують до лінії фронту, знову помічені важкі тягачі КАМАЗ 63501АТ “Ведмідь” з 152-мм гарматами 2А65 “Мста-Б”, а також вантажівки, що перевозять боєприпаси для них.

Ці знаряддя в теперішній час є найсучаснішими артилерійськими системами сирійської армії. Вся інша бойова техніка такого призначення розроблена в 50-70 рр. (Хоча нерідко зустрічаються і унікальні зразки, випущені в 30-40 роках).

Вперше такі тягачі та гаубиці були задіяні в боях проти міжнародних терористів в лютому 2016 року. Після цього практично жодна велика і важлива операція не обходилася без їх участі. 2А65 надавали ефективну підтримку наступальним і оборонним військам, знищуючи живу силу, бронетехніку і вогневі точки супротивника.

У Мережі неодноразово з’являлися відеокадри, зняті безпілотними розвідниками, що демонструють снайперську точність зброї російського виробництва. При цьому робота велася як звичайними боєприпасами, так і високоточними “Краснополями”.

Важливою якістю “Мста-Б” вважається висока мобільність – її можна перекидати зі швидкістю до 80 км/г. Якщо говорити про “Ведмеді”, то в порівнянні зі старими тягачами він має п’ятий клас захисту і забезпечує артилеристам під час маршів високий рівень комфорту.

Поділитись