Синоптики прогнозують на вихідні потепління

Синоптики прогнозують на вихідні потепління

П’ятниця в Україні обіцяє дощ та холодну погоду, а в західних областях – ще й із штормовим вітром.

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко у Фейсбук.

“Ну, нічого, переживемо, тим більше, що у суботу-неділю-понеділок значно побільшає сонця, а протягом 22-23 вересня відчутно потепліє. Але поки що – про завтрашню погоду.У більшості областей України 20-го вересня очікуються періодичні дощі, на високогір’ї Карпат із мокрим снігом”, – написала вона.

Температура повітря найближчої ночі коливатиметься в межах +3+8 градусів. Увага! Найближчої ночі та у ніч на суботу на Заході, Півночі, у Центрі та на Сході України місцями ймовірні заморозки 0-3 градуси.
Заморозки найбільш вірогідні при проясненнях.

Вітер в Україні буде північно-західного напрямку, 5-12 м/с, а в західній частині України можливі штормові пориви до 15-20 м/с.

У Києві п’ятниця очікується хмарною, із дощем та низькуватою температурою повітря, близько +12, +13 градусів. Сьогодні ввечері та найближчої ночі похолодає до +7+9 градусів. А в ніч на суботу у Києві стане холодніше аж до +3, +4 градусів. Тому на околицях, при проясненнях, можливі заморозки 0-3 градуси у ніч на суботу.

Тепла погода ще побуде, звичайно, але якщо ваші квіти на відкритому балконі чи терасі бояться такого холоду, краще їх захистити.

“І про себе не забувайте, адже підступні сезонні віруси вже чатують на тих, хто не читає прогнози погоди і легковажно ходить із джинсовими дірками на колінах та ще милується на себе у вітринах серпневим тоненьким гардеробом”, – додала вона.

Поділитись