Сім’ї мирних жителів, родичі яких загинули на Донбасі, отримають особливий статус

Сім’ї мирних жителів, родичі яких загинули на Донбасі, отримають особливий статус

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова пропонує, щоб сім’ї мирних жителів, родичі яких загинули на Донбасі, отримали особливий статус. Про це вона заявила під час зустрічі з Послом Швейцарської Конфедерації в Україні Гійомом Шойрером.

«На жаль, сьогодні ми не маємо точних статистичних даних, скільки мирних жителів загинуло в зоні бойових дій на Сході України. Але наразі ми тісно співпрацюємо з правозахисниками, представниками громадських організацій, щоб такі дані отримати. Це необхідно для того, щоб надати рідним, родичам тих мирних людей, які загинули на Донбасі, особливий статус потерпілих, щоб держава надала їм необхідну підтримку і допомогу», – сказала Денісова.

Також Уповноважений висловила підтримку Посольству Швейцарської Конфедерації в Україні у впровадженні пілотного проекту, спрямованого на підвищення дотримання стандартів у галузі прав людини органами Служби безпеки України.

В рамках пілотного проекту вже було проведено низку тренінгів, присвячених запобіганню неналежному поводженню та дотриманню стандартів у сфері прав людини в зоні проведення АТО для працівників усіх структурних підрозділів СБУ.

Людмила Денісова та Гійом Шойрер домовилися продовжувати проводити такі семінари-тренінги за участю швейцарських експертів.

Під час зустрічі Уповноважений висловила підтримку ідеї створення міжнародної спостережної місії на Донбасі, зауваживши при цьму, що не важливо чия це буде місія – ООН, ОБСЄ чи Ради Європи, пише ukrainepravo.com.

«Головне, щоб ця місія користувалася довірою тієї сторони, яка надає повноваження місії проводити моніторинг дотримання прав людини на Сході України», – наголосила Людмила Денісова.

Поділитись