Сі Цзіньпін закликав армію Китаю готуватися до війни

Сі Цзіньпін закликав армію Китаю готуватися до війни

Китайський лідер Сі Цзіньпін в ході візиту на військову базу в провінції Гуандун закликав армію КНР спрямувати всі сили на підготовку до війни, повідомили китайські ЗМІ, а слідом за ними і американські медіа.


Під час інспекції корпусу морської піхоти Народно-визвольної армії Китаю в місті Чаочжоу Сі Цзіньпін закликав солдатів «підтримувати стан підвищеної готовності», повідомляє CNN.

Основною метою візиту Сі Цзіньпіна в Гуандун був виступ з промовою в ознаменування 40-річчя спеціальної економічної зони Шеньчжень, яка була створена в 1980 році для залучення іноземного капіталу і зіграла життєво важливу роль в тому, щоб допомогти економіці Китаю стати другою за величиною в світі, зазначає американський телеканал з посиланням на Xinhua.

CNN відзначає, що візит Сі Цзіньпіна на військову базу відбувається на тлі вже вийшов на свій пік загострення відносин Китаю і США. Між двома країнами зростають протиріччя як по коронавірус, так і по Тайваню.

Білий дім у понеділок повідомив Конгрес США про те, що планує затвердити продаж трьох передових систем озброєння Тайваню, в тому числі вдосконаленої високомобільних артилерійської ракетної системи залпового вогню HIMARS, – повідомляє CNN з посиланням на чиновника в Білому домі.

Влада Китаю вже різко відреагувала на ці повідомлення і закликали США негайно відмовитися від військової підтримки

Раніше стало відомо, що США ведуть переговори з Тайванем про продаж безпілотників. За даними ЗМІ, угода, що включає в себе продаж чотирьох безпілотників SeaGuardian, оцінюється в $ 600 млн У вересні держсекретар США Майк Помпео назвав похвалянням проводяться КНР військові навчання неподалік від Тайванської протоки.

Поділитись