Щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ скасована

Щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ скасована

Щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ (ПА ОБСЄ), яка повинна була проходити з 3 по 7 липня в канадському Ванкувері, скасована через пандемію COVID-19. Відповідний прес-реліз був опублікований увечері в середу на сайті організації.

“У спільному комюніке, направленому членам ПА ОБСЄ 1 квітня 2020 року, голова асамблеї Георгій Церетелі і глава канадської делегації Хеді Фрай оголосили, що 29-я щорічна сесія скасована через пандемію COVID-19 [захворювання, що викликається новим коронавірусів]”, – йдеться в повідомленні.

Тема 29-й сесії була заявлена ​​як “Подолання розбіжностей і побудова безпеки людини від Ванкувера до Владивостока”. За словами організаторів, крім поточної ситуації з коронавірусом, на їх рішення вплинули “невизначеність і очікувані обмеження на поїздки і проведення великих заходів в найближчі місяці”.

Спалах SARS-CoV-2 був зафіксований в кінці 2019 року в Центральному Китаї, поширився на більшість країн світу і був визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров’я пандемією.

Поділитись