Щонайменше 39 людей постраждали під час вибуху на мітингу в Пакистані

Щонайменше 39 людей постраждали під час вибуху на мітингу в Пакистані

На мітингу в пакистанському місті Карачі під час вибуху гранати отримали поранення щонайменше 39 осіб. Про це повідомила місцева газета Dawn.

Відзначається, що захід був організований організацією «Джамаат-і-Ісламі» з нагоди першої річниці скасування Індією особливого статусу північного штату Джамму і Кашмір, на який претендує Пакистан.

За словами правоохоронців, двоє людей на мотоциклі кинули гранату біля головної вантажівки на мітингу. Більшість постраждалих отримали легкі поранення, тільки один знаходиться в критичному стані. Крім того, в результаті вибуху було вибито скло у знаходилися поблизу автомобілів.

Відповідальність за інцидент взяли на себе сепаратисти з «Революційної армії Сіндхудеш», пише видання.

З часу здобуття незалежності Індії і Пакистану в 1947 році врегулювання в штаті Джамму і Кашмір залишається основною проблемою в їх відносинах.

Більшість населення району складають мусульмани. Місцеві сепаратисти виступають за незалежність штату або його приєднання до сусіднього Пакистану (в цьому районі офіційної кордону між державами немає, їх розділяє лише лінія контролю).

5 серпня 2019 року індійський президент Рам Натх Ковінд підписав указ про скасування 370-ї статті конституції Індії, в якій був закріплений особливий статус Джамму і Кашміру. До подання документа на територію було направлено 8 тис. військовослужбовців. Під арешт взято троє місцевих політиків.

Пакистан на тлі ситуації прийняв рішення відкликати главу дипломатичної місії з Індії, а також вислати з країни індійських дипломатів.

Поділитись