Шестеро людей загинули через лісові пожежі в США

Шестеро людей загинули через лісові пожежі в США

Як мінімум шість чоловік загинули в лісових пожежах в США. Жертви стихії є в трьох штатах – Каліфорнії, Орегоні і Вашингтоні.

У Вашингтоні в лісовій пожежі загинула дитина, повідомляє Газета.ру. Також неповнолітній загинув в Орегоні. Разом з ним жертвою пожеж стала його бабуся. У Каліфорнії померли три людини. Поки не вдалося встановити особи жертв.

Цього року США ставлять рекорди по площі лісових пожеж. Особливо важка ситуація в Каліфорнії. Загальна площа загоряння на 9 вересня становила 881,4 тисячі гектарів. Це на 88 тисяч більше, ніж два роки тому, коли був поставлений попередній антирекорд. Постраждали вже більше чотирьох тисяч житлових будинків та інших будівель.

За прогнозами, найближчим часом небезпека не зменшиться, а лише зросте, тому що погода не зміниться. Зараз в Каліфорнії та інших штатах дуже високі температури, що сприяє поширенню вогню. Наприклад, в районі Вудленд-Хіллз в долині Сан-Фернандо зафіксували рекордну температуру повітря за всю історію метеоспостережень в цьому регіоні – 49,4 градуса.

Поділитись