Шанси України на випадок війни з Росією оцінили в США

Шанси України на випадок війни з Росією оцінили в США

Українська армія не має малопомітних типів озброєнь і комплексів, здатними подолати складну російську протиракетну оборону.

Таку думку висловив Марк Епіскопос в статті, опублікованій американським журналом National Interest.

Автор зазначив, що серйозну загрозу для військових об’єктів в Україні представляють російські зенітно-ракетні комплекси С-400 «Тріумф». Вони знаходяться в Криму і здатні вражати повітряні цілі на відстані 400 км.

Передові російські винищувачі, в тому числі грізні Су-35С, впораються з українськими бойовими літаками. Вони здатні завдати нищівних і високоточних ударів по ключових об’єктах військової і політичної інфраструктури України за допомогою ракет класу «повітря – земля» і керованих бомб, – вважає автор публікації.

На його думку, на землі Україні бракує основних бойових танків Т-84 «Оплот». Їх кількість не зможе ефективно протистояти російським танкам Т-90А і Т-90М. Епіскопос підкреслив, що Росія також має на озброєнні самохідні гаубиці 2С19 “Мста-С», що відрізняються скорострільністю і високою дальністю стрільби.

З огляду на велику перевагу Росії в повітрі і її сучасну систему протиракетної оборони, українська армія буде мати проблеми з тим, щоб протистояти гаубицям, – підкреслив Епіскопос.

Він додав, що різко змінити такий хід війни може міжнародне втручання.

Раніше стало відомо, що публіцист Марк Епіскопос жахнувся можливостям російських важких вогнеметних систем залпового вогню. Про це він написав у матеріалі The National Interest. За словами автора, з моменту прийняття на озброєння ТОС-1 пройшло вже багато років. Однак саме цей вогнемет і раніше можна вважати одним з найбільш смертоносних неядерних озброєнь в рамках швидко зростаючого арсеналу Росії.

Поділитись